5. tammikuuta 2009

Pakkaspäivän jäälyhty

Tee jäälyhtyjä tai harjoittele edes niinkuin minäkin...
Kylmien talvikuukausien pimeyttä voi lievittää koristamalla pihan kulkureitit kauniilla, kukin tai oksin koristelluilla jäälyhdyillä.

Tarvitset:- kaksi erikokoista ämpäriä- vettä- auenneita kukkia tai jotakin oksia- kiviä pienempään ämpäriin painoksi
Tee näin: 1. Täytä isompi ämpäri noin puoleen väliin asti vedellä. 2. Aseta pienempi ämpäri isomman sisään ja lado sen sisään kiviä tms. painoksi. 3. Täytä väliin jäävä vesitila esim. kukilla. Kierrä kukkia ämpärin ympäri, tai yritä saada kukat pysymään pystysuunnassa. 4. Vie ämpäri ulos jäätymään. Jos pakkasta on alle 10 astetta, ämpärin jäätyminen kestää noin vuorokauden. 5. Kun ämpäri on melkein umpijäässä, tuo se sisälle lämpimään ja anna olla hetken. 6. Pura painot sisemmästä ämpäristä ja irrota se varovasti. Voit täyttää pienemmän ämpärin myös lämpimällä vedellä, jotta se irtoaisi paremmin. 7. Vie ämpäri ulos ja kumoa se varovasti. 8. Irrota päällimmäinen ämpäri. Voit kaataa vähän lämmintä vettä ämpärin päälle, jos se ei tahdo irrota. 9. Laita lyhdyn sisään kynttilä palamaan.
Hyvää loppiaista kaikille tutuille ja tuntemattomille :)






2 kommenttia:

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Hienoa Tarjuska!
Kiva kun laitoit ohjeenkin mukaan. Kaikki ei tiedä kuinka niitä jäälyhtyjä tehdään.Itse mietin aina kuinka päin ne kukat sinne laitetaan jotta ne tulis oikein
päin.Niitä on aika kinkkinen saada pysymään just siinä mihin on tarkoitus. Mutta tässäkin selviää, että luonto tekee tepposensa.
Rauhallista loppiaista Pajupirtistä.

Eija kirjoitti...

Kivan kukkablogin bongasin :) Kumpa saisinkin nyt tun lyhdyn aikaiseksi, jo eilen koitin mutta eipä onnistunut(en siis tämän ohjeen mukaan). Laitoin vain vettä ämpäriin, mutta tuo pakkanen sitten niin heilahteli....